Национален протест срещу високите цени на горивата в много градове блокира основни пътища в страната, протестиращи блокираха и центъра на София, съобщава БНТ.

В столицата протестиращи скандираха "мафия", към се присъединиха и мотоциклетисти, велосипедисти, както и шествие от пешеходци по жълтите павета. Гражданите блокираха булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител".

Недоволството е и срещу увеличените данъци на старите автомобили и предлаганото поскъпване на задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Протестиращите в Благоевград обявиха, че и тази седмица ще блокират движението по международния път за Гърция.

Около 200 души от Гоце Делчев и Дупница се събраха пред Югозападния университет и потеглиха по главния булевард на Благоевград.

След това възнамерявали да блокират главен път Е-79 в участъка между село Железница и Благоевград.

Снимка 388778

Източник: БГНЕС

Протест имаше и в Разлог, като местните граждани се заканили, че са в готовност да блокират главния път между Симитли и Банско.

Над 100 автомобила се включиха в организирания протест срещу високите цени на горивата, застраховките и "Гражданска отговорност" в Силистра.

Той беше и в подкрепа на протеста на майките на деца с увреждания, искащи оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Стотици автомобили блокираха централните булеварди на Пловдив. Колите от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Кърджали тръгнаха на шествие из града.

Снимка 388776

Източник: БГНЕС

Освен срещу горивата хората изразиха своето недоволство срещу масовото вдигане на цените. Сред протестиращите имало и хора , завърнали се от чужбина, семейства с малки деца.

Варненци също подкрепиха националния протест. Недоволните се събраха пред сградата на Община Варна и с искане за оставка на правителството, в подкрепа на майките на деца с увреждания и срещу нововъведената система бонус-малус за застраховки "Гражданска отговорност".

Снимка 388769

Източник: БГНЕС

Хората направиха шествие по централните варненски булеварди и блокираха кръстовището пред сградата на община Варна.

КФН иска "малус" за нов купувач, за да няма формални прехвърляния

КФН иска "малус" за нов купувач, за да няма формални прехвърляния

Очаква и повечето собственици да са в "бонус" класове и да имат намаление на премията