Руският президент Владимир Путин награди председателя на българското движение "Русофили" Николай Малинов. Информацията е на РИА Новости.

Наградата бе връчена в Деня на народното единство на Русия. Отличени бяха 16 руски и чуждестранни граждани сред които Николай Малинов. 

Разрешили на Николай Малинов да напуска страната при действаща забрана

Разрешили на Николай Малинов да напуска страната при действаща забрана

Постъпил е сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет

Заедно с него са отличени и почетният професор на Талинския университет Рейн Мюлерсон, почетният консул на Руската федерация в провинция Себу Аклан и Бохол (Филипините) Арми Лопес Гарсия, председателят на съвета на директорите на Африканската външнотърговска банка (Нигерия) Бенедикт Окечукву Орама, кметът на град Монпелие (Франция) Филип Сорел, генералния директор на Енел (Италия) Франческо Стараче.

Припомняме, по-рано през деня главният прокурор Сотир Цацаров поиска Инспекторатът на ВСС да разгледа разрешението на Малинов да пътува извън България, което му е дадено от съдия.

Припомняме, навръх 9 септември 2019 г. електронното издание на в. "Дума" съобщи, че бившият главен редактор Юрий Борисов е арестуван по обвинение за шпионаж. Той бе изведен от дома си с белезници. По-късно стана ясно, че Борисов само е разпитван като свидетел. Вечерта от прокуратурата съобщиха, че все още няма обвинения по разследването.

На следващия ден председателят на Сдружение "Русофили" Николай Малинов бе обвинен за дейност в полза на чужда държава.

На 12 септември прокуратурата пусна доказателства за дейността на Николай Малинов. Според тях е предвиждано изграждане на икономическа мощ като от януари до март 2015 имало договорка да бъдат прехвърлени активите на "Виваком", Дунарит - Русе и "Авионамс" - Пловдив (бивш ТЕРЕМ "Георги Бенковски"), както и на TV7 и на ББТ. 

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона
Обновена

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона

Не знам да е подсъдно да имаш намерение, обясни шефът на "Русофили"