Днес от неправителствената организацията "Репортери без граници" заявиха, че са "шокирани" от вчерашното изявление на българския външен министър Румен Петков, според когото няма да има наказани служители на полицията след побоя нанесен над фоторепортера Емил Иванов на 16 май пред Съдебната палата. Правозащитната организация разпространи писмо със становището си.

Военният прокурор по-рано съобщи, че замесените полицаи няма да бъдат съдебно преследвани. От организацията заявяват, че последните събития са сигнал към полицаите, че са свободни да правят каквото си искат и че те са поставени над закона.
Това, според "Репортери без граници", е несъвместимо с върховенството на закона, което би трябвало да бъде установено във всяка страна - член на Европейския съюз, към който наскоро се присъедини и България.

Очаква се Иванов, който работи за вестник "Експрес", да обжалва решението на военния прокурор, като той възнамерява да изложи своя случай пред Европейския съд по човешките права, ако обжалването му бъде отхвърлено. Той обаче не е в състояние да обжалва решението на МВР, тъй като то е резултат от "вътрешно разследване".