От 2 000 нови деца за месец в детските градини в София, повече от половината от тях са вписани като хронично болни. Това показва проверка в системата на общината, съобщава НоваТВ.

Инициативен комитет готви протест и внася жалба срещу директор на една от големите детски градини в столична община. В сигнала си до столична община родителите са описали над 90 нарушения, извършени според тях, от директора на ДГ "Звънче".

Основното обвинение на родителите към директорите е, че се допуска свръхприем в детските заведения.

Чобанов е разстроен от демонизиране на приема на деца в столичните градини

Чобанов е разстроен от демонизиране на приема на деца в столичните градини

Зам.-кметът счита, че се създава много сериозно заблуждение относно начина за приемане на деца в детските градини

Представител на инициативен комитет "За качествена и иновативна образователна система" публикува във Фейсбук профила на организацията:

Внасяме сигнал за 98 нарушения на Директора на 2-ра ДГ "Звънче". Това е един от първенците нарушители. Нарушенията са засечени за последните два месеца, но сме сигурни, че има много и преди това. Като най-открояващи се са приема на 5 деца, които посещават градина и продължават да се явяват на класирания, впоследствие се приемат през ИСОДЗ или се заличават от там, над 200 деца приети не по общия ред, а по "втория начин", въпреки че се нарушават редица наредби, както и много други нарушения.

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ, КОИТО НИ ПОДАДОХА НЕОБХОДИМАТА ИНФОРМАЦИЯ!

Както и на целия екип на НИК, които на чело с Antonina Georgieva Kenova обработват цялата информация!

По искане на граждани проверяват приема в детските градини на столицата

По искане на граждани проверяват приема в детските градини на столицата

Родители подозират схема и вратичка за вкарване на деца по втория начин, както и за осигуряване на по-големи бюджети на детските градини