Столицата на хумора Габрово, който през септември отбеляза 100 години организиран футбол в града, се зарече да вкара отбора си "Янтра" в А група и за целта предложи "свой човек" в управата на БФС.

В духа на отбелязването на карнавалното време габровци предложиха Черната котка -символ на града за нов президент на Българския футболен съюз.

Организаторите отбелязват, че черната котка притежава неоспорими качества за тази позиция.

Като за начало - козината ѝ е истинска, а не фалшива. Понеже по думите им фалшива коса означава фалшив футбол, а съответно истинска козина - истински футбол.

Те отчитат още, че пиела само вода и мляко, а заради габровския си произход ще наложи сериозна финансова дисциплина в БФС.

Габровци са категорични, че черната котка ще унищожи "мишките" в българския футбол. Според тях тя ще покаже на света, че въпреки всичко не сме расисти, защото самата тя - като бъдещо лице на футбола в България - е с черна козина.

В шеговития си стил габровци отбелязват, че котката президент ще си позволи и една волност - да прехвърли "Янтра" от В група директно в Шампионската лига.

Това не е първият път, в който сдружението се опитва да повлияе на гражданския ред в страната. През 2017 г. то организира референдум, с който предложи един лев от годишната държавна субсидия на политическите партии и коалиции да бъде превеждан в сметката на карнавала. Решението тогава не е прието.

Този път обаче габровци са убедени в успеха на идеите си и вярват, че след като си имат вицепремиер, заслужават и другия най-важен пост в държавата - този на президента на Българския футболен съюз.