Председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов отправя призив към кметовете на общините за придържане към мерките за пазарите. 

Отварянето на пазарите в страната през последните дни е продиктувано от разбирането за необходимостта от създаване на възможност на родните производители да реализират пролетната селскостопанска продукция и за предоставяне на пряк достъп на гражданите до свежи продукти. Тази възможност по никакъв начин не отменя изискването за строго спазване на въведените мерки за дезинфекция и гарантиране на необходимата дистанция между посетителите на откритите пазари, категоричен е Панов.

Ръководството на НСОРБ припомня, че във фокуса на заповедта, издадена от министъра на здравеопазването са кооперативните и фермерски пазари, като място земеделските производители и фермерите да реализират произведената от тях продукция (зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал и друга готова продукция) при спазване на всички изисквания, целящи намаляване на риска от COVID-19.

Утвърдиха правила за работа на пазарите, земеделците и фермерите

Утвърдиха правила за работа на пазарите, земеделците и фермерите

Заповедта е издадена от здравния министър Кирил Ананиев

В тази връзка от НСОРБ отправят призив към кметовете на общини за стриктно придържане към въведените противоепидемични мерки и контрол за тяхното спазване.

УС на НСОРБ изразява своята загриженост от факта, че поетапното въвеждане на облекчен режим за работата на пазарите в страната, крие опасност да доведе до пренебрегване на действащите противоепидемични мерки и нарушаване на правилата на социална дистанция и строги санитарни изисквания.

В София въвеждат задължително еднопосочно движение по пазарите

В София въвеждат задължително еднопосочно движение по пазарите

Задължително е спазването на дистанция от 2 метра между търговци и клиентите

Местните власти продължават да полагат сериозни усилия за опазване на живота и здравето на хората. Общински служители и множество доброволци инвестират своите сили и време за да гарантират повсеместното прилагане на въведените мерки срещу коронавируса, се казва в обръщението на председателя на УС на НСОРБ Даниел Панов - кмет на община Велико Търново.

Той призовава производителите и търговците, както и посетителите на пазарите да не излагат с действията си на риск живота и здравето на своите близки. 

Припомняме, че по-рано днес софиянци напълниха пазарите.