Сигнализират за насилие срещу възрастни хора с умствена изостаналост в дом в с. Качулка. Социален работник е заснел признания за агресия над болни, съобщава БТВ.

"Имаше един потребител, който изчезна и като го намериха, каза, че са го били. Той го разказваше на всички, че директорът го е бил", посочва социален работник.

"От него много ме е страх, най-много от директора Злати Стоянов. А шамари, а Раднево, знаеш си мястото, в блока веднага, иначе няма право да ни бие", коментира живеещ в дома.

Георги Маринов е един от малкото, които не се страхуват да говорят, останалите молят да бъдат скрити лицата им, защото ще изгубят работата си.

"Взе да ме блъска и след това мина там, където няма камера и ме удари с юмрук в главата. След това взе да ме обижда, да ме псува на майка и почна да ме бие и на същата вечер могат да потвърдят санитарките горе които бяха дежурни изгубих съзнание и дори не знам какво стана с мене", разказва жена настанена в дома.

Друг социален работник споделя, че директорът е разпитвал живеещите дали и как правят секс с подигравка. Имало е смъртен случай на жена, която починала след жесток побой от друг потребител.

"Шефът и Живка кара да ме бият. Той ме удари с пръчката, много пъти", разказва друг живеещ в дома. 

В дома в Качулка имало и финансови злоупотреби

В дома в Качулка имало и финансови злоупотреби

Освен сексуално насилие и побои над психично болни

Припомняме и в други години в дома за психично болни в сливенското село Качулка е изнасяна информация за сексуално насилие и побои над психично болни.

От 2009 г. са се сменили няколко директориСексуално насилие над мъже и жени от Дома за психично болни в село Качулка, побой от персонала и между самите болни - това са част от потресаващите разкрития на обитателите на най-голямото социално заведение в страната.