Председателят на ПП МИР Симеон Славчев внесе питане до кмета на София заради наводненията от силни валежи. Това стана ясно от негова позиция до медиите.

Той посочва, че след проливния дъжд в София са били наводнени ключови улици и тротоари, като тези на ул. "Солунска" и ул. "Граф Игнатиев". Тогава вода навлязла в магазини, заведения и мазета на жилищни сгради. Славчев отбелязва, че имало проблеми и с движението на автомобили и някои линии на градския транспорт също са били затруднени.

Щетите от поредното наводнение в София са сериозни, а дискомфортът и рискът за жителите на столицата е реален, допълва още Славчев.

Симеон Славчев призова да приемат проекта за Борисовата градина

Симеон Славчев призова да приемат проекта за Борисовата градина

Това да стане след корекции

В тази връзка той отправя запитване към Йорданка Фандъкова колко често и кога за последен път са почистени отводнителните шахти в София. 

Славчев настоява за информация дали има конкретен план за поддържането и почистването им и кой го изпълнява и контролира, както и какви средства са използвани до момента за почистването на шахтите.

Председателят на ПП МИР иска да знае още какви превантивни мерки ще предприеме Столична община, за да се избегне наводнение при следващи бури и дъждове.

Буря порази София

Буря порази София

В Бистрица улиците са се превърнали в реки

Припомняме, че вчера той призова да бъде приет представения план за Борисовата градина след корекции.

На 10 юни пък настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова да поеме отговорност за "Графа". 

Проливен дъжд в столицата, стотици сигнали за наводнени сгради

Проливен дъжд в столицата, стотици сигнали за наводнени сгради

Жълт код за валежи бе обявен в цялата страна за днес