Телевизия 7/8 ТВ стартира на 4 ноември в 19 часа. Това обяви самият Слави Трифинов в интервю в неговата страница във "фейсбук".

Трифонов обясни, че по време на последното си предаване са заявили ясно, че телевизията ще стартира след 15-ти септември, но самото създаване е било свързано с много технологически казуси и условности. 

"Да стартираш една телевизия не е като да стартираш готвеното на вечерята, това е свързано с много условности", отбеляза шоуменът.

Слави Трифонов прави първо телевизия, после и партия
Обновена

Слави Трифонов прави първо телевизия, после и партия

Официално слезе от ефир в bTV

По думите му българите ще бъде могат да получават телевизия 7/8 абсолютно безплатно по кабел и сателит.

"Нашата телевизия е подарък за зрителите, ние не искаме пари", подчерта Трифонов. Той поясни още, че тя може да бъде намерена на 78-ми канал.

Директор на телевизията ще бъде Евгени Димитров.

На въпрос ще има ли "Шоуто на Слави", Трифонов заяви, че това е телевизионен продукт, собственост между БТВ и 7/8 и няма как той да съществува в тази телевизия. По думите му обаче ще има "Вечерното шоу на Слави Трифонов", което ще се излъчва от 22 часа. По отношение на това дали е притеснен от смяната на часа на шоуто, Трифонов изтъкна, че професионалистите не могат да бъдат притеснени.

Слави Трифонов тайно учреди партията си
Обновена

Слави Трифонов тайно учреди партията си

Учредителното събрание е било 15 минути, четирима са заместниците му

Телевизията ще има програма от 5 часа - от 19 до 24 часа.

Във връзка с това как ще се измерва гледаемостта на 7/8 тв, шоуменът посочи, че имат подписан договор с "Галъп" и са намерили много по-модерни и точни начини за пипълметрията.

Съдът може да не регистрира партията на Слави, прогнозира проф. Герджиков

Съдът може да не регистрира партията на Слави, прогнозира проф. Герджиков

Причината е в името

На въпрос ясна ли е вече програмата по часове на телевизията, Трифонов заяви, че предпочита да не разказва, а да демонстрира.

Когато имаме хубаво ястие, не питаме колко е солта вътре. Просто се надяваме на едно хубаво ястие, зрителят ще бъде наясно с всичко, увери той.

Припомняме, че последното издание на "Шоуто на Слави" беше на 31 юли тази година, когато и той официално обяви, че стартира собствен телевизионен проект и партия.