На летище "Враждебна" кацнаха "Спартаните" със спасителите от Планинската спасителна служба към БЧК, заедно с петте кучета, които откриха и спасиха няколко оцелели под развалините след земетресенията в Турция, съобщава bTV.

Oт първите часове след бедствието досега са осъществени седем полета на Военновъздушните ни сили.

Българските спасители бяха посрещнати с аплодисменти и питка с мед и сол. Кметът на София Йорданка Фандъкова също ги приветства.

Предстои да разговарят с психолог заради тежките гледки, на които мъжете са станали свидетели, през последните дни.

България готова да изпрати и хуманитарна помощ на Турция

България готова да изпрати и хуманитарна помощ на Турция

Гълъб Донев очаква списък с искания от Турция

Припомняме, тази сутрин същите военни самолети транспортираха четири тона хуманитарна помощ и още спасители, както и строителен инженер. България изпрати одеяла и спални комплекти, осигурени от Българския Червен кръст и командирова още спасители, които да търсят затрупани хора.

Българските пожарникари и спасители от Червения кръст са спасили трима оцелели - дете на 4 години, жена и възрастен мъж.

"Наистина тренировките и ученията си струват. Трябва да бъдем горди с нашите спасители, с нашите медици, с летците, с наземния персонал, да бъдем горди, че институциите работят и можем да окажем помощ на нашата съседка", заяви адмирал Емил Ефтимов.

Припомняме, България бе една от първите страни, които се отзова на молбите за помощ на Турция, след разрушителните земетресения от 6 февруари.

Изпращаме два самолета "Спартан" и спасителни екипи в Турция
Обновена

Изпращаме два самолета "Спартан" и спасителни екипи в Турция

Два екипа на ВМА се включват в помощта