"Всякакъв натиск е недопустим." Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по bTV по повод твърденията на Мариана Иванова - бивш директор на детска градина в Горна баня, за натиск за прием на определени деца над лимита.

Родители искат всички документи от проверките в детската градина в Горна баня
Обновена

Родители искат всички документи от проверките в детската градина в Горна баня

Настояват зам.-директорът Петя Георгиева да не се занимава с деца

Фандъкова обяви, че е възложила проверка на криминалиста Ботьо Ботев заради твърденията, които хвърлят недоверие в системата. Като се установят фактите, докладът ще се изпрати на компетентните органи.

"Директорът носи отговорност как и по какъв начин спазва правилата", категорична беше Фандъкова.
Всеки, който е нарушил правилата трябва да понесе отговорност, уточни столичният кмет.

Проверки се правят във всички детски градини, но такива факти като в детската градина в Горна баня не са установени.

В 8 часа пред Столична община родители на деца от детската градина излязоха на пореден протест. Те настояват Мариана Иванова да бъде възстановена на поста като директор на детската градина, както и прокуратурата да извърши проверка по съмнения за оказан натиск от администрацията на общината върху директорите на детски градини в София за приемане на деца, които са извън системата за класиране в детските градини. Протестиращите категорично искат и честна система за приемане на деца в детските градини на територията на столицата.

Директорка и родители защитават детска градина от Чобанов

Директорка и родители защитават детска градина от Чобанов

Родители излизат на пореден протест в защита на уволнената директорка

По повод затрудненията с придвижването заради строежа на метрото в Овча купел, Фандъкова уточни, че хората са прави да се сърдят заради калта и фините прахови частици и помоли за търпение, защото това се прави, за да може районът да има най-бързият и екологичен транспорт - метрото.

От думите ѝ стана ясно, че най-големите инвестиции след метрото се правят в трамвайните релси. Линията на трамвай номер 5 изцяло ще се реконструира и ще бъдат закупени 13 нови мотриси.

8 от 12 км от трета линия на софийското метро вече са изградени

8 от 12 км от трета линия на софийското метро вече са изградени

Йорданка Фандъкова, министър Московски и директорът на "Метрополитен" направиха инспекция

Ще се реконструира изцяло кръстовището на "Цар Борис III" и "Тодор Каблешков". Участъкът от кв. "Бъкстон" до АМ "Люлин" също ще се реконструира.

Фандъкова заяви, че е започнала кампания за събиране на стари гуми, за да не се допуска изгарянето им и замърсяване на столицата.

Протече метростанцията при НДК

Протече метростанцията при НДК

Засега служителите на метрополитена реагират с подръчни средства...