Хората от един блок в столичния квартал "Надежда" останаха без изравнителни сметки за парно, съобщи БНТ.

Междувременно срокът за обжалване приключи в края на септември и са започнали да текат наказателни лихви.

Жителите на блок 215 в "Надежда" до последно очаквали изравнителните сметки и започнали да обикалят институциите едва когато изтекъл и крайният срок за обжалването им.

Топлинният счетоводител заявил, че според нова наредба още в края на август са изпратени по пощата. От местния пощенски клон 1220 в "Надежда" обаче твърдели, че такива сметки при тях не са пристигали. Направили запитване и до главния офис.

След почти ден обикаляне по институции в търсене на отговор къде са изравнителните сметки на потребителите от "Надежда", в късния следобед от топлинния счетоводител "Бруната" са съобщили, че проблемът ще бъде решен днес.

"Официалният отговор от пощата е, че сметките са били доставени до въпросните адреси, но и при двата адреса самите входове не са осигурили достъп", пояснява Милена Василева - пиар на "Бруната".

"Това, което ние направихме, е да отпечатим нов екземпляр на сметките, да ги пликоваме и те са при нас в офиса. Хората могат да дойдат и да си ги вземат", поясни още Василева.

От "Бруната" са уточнили още, че новата наредба не ги задължава да изпращат писмата препоръчано, а може и като обикновена поща. Ако потребителите изберат препоръчано, трябва сами да платят за това.