"Витоша ски" АД се присъединява към становищата на кмета на столицата Йорданка Фандъкова и на ръководителите на ресорните ведомства за това, че съоръженията на Витоша, трябва да се сменят с нови и модерни.

Доволни сме, че всички вече сме на едно мнение за подмяната на лифтовете. Ние настояваме за това от 10 години. Големият въпрос е, че модернизацията трябва да бъде съобразена с всички нормативни актове и закони. Това заявяват от дружеството в позиция до медиите.

Те обаче не са разбрали какво се е променило в последните седмици за радикалната смяна на правните схващания на ресорните институции, които многократно публично са твърдели, че не може да има нови стъпки в старите трасета, именно поради рестрикцията на плана за управление на Природен парк Витоша.

Освен това по думите им са налице множество решения на междуведомствени работни групи, организирани както от Министерството на туризма, така и от Министерството на младежта и спорта. Без каквато и да е позитивна правна промяна в един момент, тълкуването радикално се променя. Ще изчакаме официалните становища и писмените мотиви относно законността за възможната подмяна на съоръженията, заявяват от дружеството.

Искаме ли работещ Княжевски лифт, пита главният архитект

Искаме ли работещ Княжевски лифт, пита главният архитект

Здравко Здравков не вижда желание да бъде възстановен лифтът от страна на собственика

Във връзка с изказванията на главния архитект на София г-н Здравко Здравков, че е възможно върху старите фундаменти, да се монтират нови стълбове, ние сме готови да направим незабавно среща на него с водещите инженери и конструктори в производството на лифтове. На нея трябва да стане ясно дали е възможно или не подобна идея, поясняват в позицията си от "Витоша ски".

Те подчертават, че от 11 месеца чакат да им възложат изработването на специализирания подробен устройствен план, за да може да го процедират пред Министъра на земеделието, храните и горите и пред РИОСВ - София.

"Витоша ски" готови незабавно да подновят Княжевския и Драгалевския лифт

"Витоша ски" готови незабавно да подновят Княжевския и Драгалевския лифт

Уверяват, че са предприели всичко необходимо за реконструкцията на двете съоръжения

Не искаме на нас да се преписва чуждо бездействие, категорични са от "Витоша ски". По думите им цялата процедура за приемането на специализирания устройствен план може да се случи в рамките на 3 месеца и да бъдат поръчани съоръженията.

Ние сме готови незабавно след получаването на всички разрешения, да пристъпим към подмяна на лифтовете, но единствено и само в рамките на закона, допълват още от дружеството.

Ще възстановим Княжевския и Драгалевския лифт, категорична Фандъкова

Ще възстановим Княжевския и Драгалевския лифт, категорична Фандъкова

Това щяло да се случи с или без съдействието на собствениците