Вселенският патриарх Вартоломей престоя ден в Американската болница в Истанбул, след като му прилошало и получил световъртеж. Той е бил приет в неделя (6 май - Гергьовден), следобед, останал там през нощта и след направените изследвания бил изписан в понеделник.

По информация на "Етникос кирикас" и "Нейшънъл хералд" лекарите са заявили, че неразположението му се дължи на преумора. Те са му препоръчали няколко дни пълна почивка. От Вселенска патриаршия обявиха, че патриархът е отменил плануваното посещение за 6-8 май в Смирна (Измир). Там той трябваше да присъства на тържества заедно с Александрийския патриарх Теодор, който също е в Истанбул.

Ето какво си поиска патриарх Вартоломей

Ето какво си поиска патриарх Вартоломей

Отговор на този въпрос дадоха от Националния

От "Двери.бг" пишат, че ден преди на Вартоломей да му прилошее, Уляна Супрун, и.д. министър на здравеопазването в Украйна, е заявила, че на кратка и случайна среща с патриарх Вартоломей на летище Ататюрк патриархът й споделил, че е подложен на силен разнопосочен натиск от заинтересованите страни в украинската църковна криза.

И Плевнелиев изненадан от поведението на Вартоломей

И Плевнелиев изненадан от поведението на Вартоломей

Да оставим българската и гръцката държава в рамките на доброто приятелство

Вартоломей I (роден на 29 февруари 1940 г.), е 270-ия архиепископ на Константинопол. Той е Вселенски патриарх от 2 ноември 1991 г. и духовен лидер на около 300 милиона православни християни по целия свят.

Припомняме, по време на своята визита в България патриарх Вартоломей направи скандални изисквания и бе изпратен с протестно шествие от страната ни. 
По време на награждаването си с най-висше българско отличие Вартоломей поиска да бъдат върнати отнети по време на войни свещени богослужебни ценности на митрополиите в Северна Гърция - Серес, Ксанти и Драма. Това стана повод българските духовници, присъствали на церемонията тактично да избегнат общата снимка с изтъкнатия гост.

Как да контролирам какво си е наумил да говори Вартоломей у нас, чуди се Митов

Как да контролирам какво си е наумил да говори Вартоломей у нас, чуди се Митов

Вартоломей е определян и като "зелен" патриарх

Обществениците и журналистите протестираха заради скандалните изказвания на Вселенския патриарх Вартоломей по повод българската "схизма" и етнофилетизма на българите, както и за претенциите му за паметници на културата, които са държавна собственост.

През април 2018 г. стана ясно, че Вартоломей изразява неодобрение на подкрепата на Българската православна църква за Македонската.

ВМРО скръцна със зъби на патриарх Вартоломей

ВМРО скръцна със зъби на патриарх Вартоломей

Вартоломей: БПЦ прави грешка с македонската църква