Зам.-главният редактор на вестник Галерия Явор Дачков изрази възмущението си от изказването на премиера Бойко Борисов по отношение на взрива в редакцията на изданието. В ефира на „Дарик" журналистът заяви, че се правят внушения в посока на това, че хора от вестника практически са опитали да взривят колега в собствената си редакция.

В България има малоумни медии, които вместо колегиална солидарност обърнаха прожектора към нас и изфабрикуваха тезата, че ние сме сложили бомба, която може би щеше да убие наш колега, който беше вътре във вестника", заяви Дачков. По думите му не е от значение кой е сложил бомбата, след като никой не се интересува от случилото се.

За депутата Тодор Великов, който информирал премиера за предстоящия взрив, главният редактор на „Галерия" коментира: „Това е едно абсолютно леке от Велико Търново, срещу което се борихме още, когато бяхме в СДС. Евгени Дайнов беше изписал тонове мастило за този човек, който после мина в ДСБ, след това мина в РЗС, след това в ГЕРБ".

Според Дачков всички членове на комисията, която трябва да осъществява контрол на Държавната агенция за национална сигурност, имат разработки в ДАНС за връзки с контрабандата. той изброи иманета на Димитър Дъбов, Иван Петров и Иван Костов.