Близо 50 протестиращи срещу увеличението на цената на билета в столицата на 1,60 лв посрещнаха столичните общинари.

С викове „мафия” гражданите изразиха недоволството си преди началото на заседанието на Столичния общински съвет, по време на което се очаква да се вземе решение относно цената на градското билетче.

Снимка 227890

Против увеличението бяха и членове на Дискусионния клуб за социална и местна политика, участници в протеста. Пред News.bg Жельо Бойчев, народен представител от БСП заяви, че е дошъл да подкрепи протеста.
„За мен това е може би второто решение от началото на този мандат, когато се видя, че за пореден път избирателите са излъгани. Много политически сили декларираха, че ще бъдат алтернатива на ГЕРБ и в момента, в който бяха избрани се видя много сериозна подкрепа”.

Седесарите в СОС с поръчение да подкрепят поскъпването на билета

Седесарите в СОС с поръчение да подкрепят поскъпването на билета

Решението очертава разделителните линии по оста опозиция – управление в общината и подкрепяйки такъв тип решение, няма как да не бъдеш част от обществото, което носи отговорност за всичко, което ще се случва в транспорта”, коментира Жельо Бойчев.

Протестиращите срещу поскъпването на билетчето за градския транспорт събраха подписка срещу увеличението, която ще бъде връчена в Столичния общински съвет. За няколко дни са събрани 4200 парафа.