Екозащитниците от Стара Загора опънаха палатките си пред сградата на Общината в Стара Загора в знак на протест.

Причината за протеста е, че Общинският съвет гледа за пореден път казуса за запазването на зелените площи в парк Бедечка, въпреки че преди 7 месеца местните общинари дали обещание пред гражданите на Стара Загора, че парка няма да се застроява.

Припомняме, протестът беше организиран на фейсбук страницата на инициативата "Запазете Бедечка".

Палатков лагер посреща общинските съветници в Стара Загора

Палатков лагер посреща общинските съветници в Стара Загора

Поводът е поредното гледане на казуса за парк "Бедечка" на общинска сесия

Екозащитниците призоваха и всички граждани, които подкрепят инициативата им да се свържат с тях дори и да нямат необходимото оборудване - "...ако не разполагате с необходимото оборудване за събтитието, но искате да изразите волята си като станете част от палатковия лагер, моля свържете се с нас. Ще се постараем да осигурим необходимото за да прекараме една чудесна вечер под звездите", пише в фейсбук страницата на инициативата "Запазете Бедечка".

Временна комисия предвижда строеж в парк Бедечка

Временна комисия предвижда строеж в парк Бедечка

Обсъждат колко ще струва отчуждаването на намиращите се в парка частни имоти

Припомняме и че в началото на месец април кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че бъдещето на парк "Бедечка" трябва да се реши на местен референдум. Тодоров посочи, че по въпроса със зелените площи на парка има големи спекулации, което е и причина управата да остави хората да се произнесат по казуса.