От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) искат да получат точна информация за това как са протекли проверките във връзка с провелата се акция на голо в пловдивски нощен клуб.

За тази цел организациите са изпратили официално писмо до вътрешния министър Иван Демерджиев, който преди седмица заяви, че "текат проверки" дали има нарушения от страна на МВР.

В позицията си до министерството от БАС и СЗБ посочват, че са направили всичко възможно, за да разберат реалната причина за странната акция в пловдивския клуб и резултатите от нея. Подчертава се, че организациите са опитали да се срещнат с директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив, но без успех.

Сдруженията изтъкват, че следят изявленията на Демерджиев по казуса, но те само ги обърквали, вместо да им дават отговори. Единствено разбрали, че текат проверки.

БАЗ и СЗБ настояват вътрешният министър да ги уведоми какви са резултатите от насрочените проверки и какво се предвижда като наказания в случай, че се установят служители на МВР, превишили правомощията си.

Българската асоциация на заведения и Сдружението на заведенията в България са твърдо против разпространението и употребата на наркотици не само по клубовете, но и в общ план.

"За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за разследване и събиране на доказателства. Нека виновните бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона. Но не приемаме невинни клиенти, служители и собственици да бъдат подлагани на тормоз без да имат касателство към такава дейност" е заключението от писмото.

Ресторантьори искат оставката на Демерджиев

Ресторантьори искат оставката на Демерджиев

Поводът е акцията на МВР в нощен клуб в Пловдив от началото на месеца