МВР само не може да се справи и има нужда всички институции да бъдат ангажирани по темата с пътната безопасност. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти в кулоарите на парламента след поредната тежка катастрофа на бул. "Сливница" в София, при която загинаха двама млади души.

МВР отдавна е взело мерки за войната по пътищата, но "неудовлетворителното е, че няма резултат". Това момче (Адриан Николов - б.р., който предизвика тежката катастрофа на бул. "Сливница") няма алкохол и наркотици в кръвта, което за съжаление, подценявайки възможностите и ситуацията, е причинило смъртта на двама млади хора, с което до значителна степен е предопределило живота на близките си. Всеки един от нас сядайки зад волана, трябва да бъде изключително отговорен, а институциите да не прехвърлят отговорността на други, както и стопаните на пътя да си зададат въпроса кой отговаря за светофарните уредби, за легналите полицаи, кой трябва да обезпечи условията, в които трябва да се работи, изтъкна Демерджиев.

Иван Демерджиев добави, че МВР има данни, че Адриан Николов е шофирал със значителна превишена скорост.

Столичният общински съвет пита МВР как ще намали трагичните пътни инциденти

Столичният общински съвет пита МВР как ще намали трагичните пътни инциденти

Вътрешният министър и главсекът са поканени на извънредна сесия на СОС в четвъртък

Той открои, че на мястото на инцидента, където Семерджиев уби две момичета, продължава да стои мобилната камера. Столична община обаче е поела ангажимент да постави стационарна камера, а все още няма такава.

МВР не може да покрие всички дефицити в държавата, но нека всички упреци да не бъдат насочени към нас, призова вътрешният министър.

Правна комисия се заема с идеите на БСП за наказанията за убийците на пътя

Правна комисия се заема с идеите на БСП за наказанията за убийците на пътя

Нинова отново недоволна, че Народното събрание не работи

За проверката на полицията в пловдивско заведение, в което контролните органи карали посетителите на дискотеката да се съблекат, за да ги проверят за наркотици, Демерджиев коментира, че не е разпореждал проверка по случая, нито е бил предварително уведомен за акцията. Такива операции се провеждат и ще се провеждат, от началото на годината са проведени над 2 000 такива, задържани са много килограми наркотични вещества, образувани са близо 2 500 досъдебни производства и близо 3 000 души са задържани. Вътрешният министър все пак смята, че проверките и акциите на МВР не трябва да бъдат за сметка на гражданите и клиентите на заведенията.

Текат проверки все още, но са на много ранен етап. Демерджиев няма да подава оставка във връзка с този случай, а след като излязат резултатите от проверките, тогава ще вземе съответните мерки и решения.

Прокурор оглежда как пловдивските полицаи правят обиски

Прокурор оглежда как пловдивските полицаи правят обиски

По жалба за операцията в пловдивска дискотека