Носителят на Купата на България Берое се представи изключително достойно в първия си мач на европейска сцена от 24 години насам. Берое завърши 1:1 с Рапид Виена в първия мач от 3-ия предварителен кръг на Лига Европа. Тимът от Стара Загора трябваше да преглътне скандално отсъдена дузпа за гостите в края на полувремето, а Влади Златинов възстанови справедливостта в 85-ата минута.

Цяло първо полувреме възпитаниците на Илиан Илиев играха равностойно на именития си съперник, а буквално в последните секунди преди почивката смешно отсъждане на Сиевич даде огромен бонус на гостите. Центриране от десния фланг мина през куп от играчи и срещна тялото на Николай Станков, като реферът реши да отсъди дузпа.

Дори при положение, че Станков е играл с ръка, това беше абсолютно неволно, а около него нямаше кой от Рапид да се възползва от ситуацията. Това позволи на австрийците да се оттеглят с гол аванс на почивката, а като цяло първата част бе използвана от двата тима за опознаване качествата на съперника.

През второто полувреме младите момчета в зелени екипи не спряха да търсят положителна развръзка. "Заралии" се раздадоха максимално на терена, а Илиев за пореден път доказа треньорския си нюх. Той пусна в игра Златинов, Стойчо Младенов и Тодор Христов, които освежиха много играта на тима.

В 75-ата минута Златинов нацели страничната греда след страхотен пас на Христов. Натискът на Берое продължи и 5 минути преди края Младенов центрира от корнер, а Златинов успя през куп от играчи да провре топката във вратата за кеф на 9 000 зрители на трибуните. Вярната агитка на Берое изпадна в делириум, а еуфорията можеше да бъде пълна, ако в 90-ата минута опит за задна ножица на Христов беше довел до победен гол.

Берое се представи страхотно след 24 години извън Европа, а на 5 август във Виена ще се опита да стори ново чудо и да вземе скалпа на Рапид.

СЪСТАВИ И КОМЕНТАР НА МАЧА ТУК