Новак Джокович продължава с фамозното си представяне от началото на годината. Сърбинът спечели трета поредна титла, след като триумфира на супер силния турнир в Индиън Уелс. На финала Ноле победи не кого да е, а световния номер 1 Рафаел Надал - 4:6, 6:3, 6:2.

Испанецът започна силно мача и заслужено поведе в резултата. През втория сет и третия сет обаче Джокович сякаш просто премина на друга предавка и показа, че се намира във формата на живота си. Победата бе 18-та поред за Ноле от началото на годината и му гарантира трета титла, след успехите на Australian Open и в Дубай.

„Надал за мен е най-великият тенисист за всички времена, пожелавам му успех до края на сезона", започна речта си новият шампион. „За мен беше удоволствие да играя пред тази страхотна публика. Специални благодарности и за моя отбор, който както винаги се справи чудесно", каза още Джокович.

„Искам да поздравя Ноле за поредната му победа. Известно време не играх и се радвам, че имах възможност да играя финал на този прекрасен турнир. Загубих от един от най-добрите играчи в света", каза от своя страна финалистът Рафаел Надал.

Днешният успех за Ноле обаче има и друга стойност. За първи път сърбинът победи Надал на финал, след като до момента имаше 5 загуби от испанеца, последната от които на US Open 2010.

Освен това за втори път в кариерата си Джокович побеждава в един турнир Роджър Федерер и Рафаел Надал - постижение, с което могат да се похвалят само още двама състезатели - Давид Налбандян и Николай Давиденко.

Добрите новини за Джокович не спират до тук. От днес сърбинът официално се връща на втората позиция в ранглистата на ATP, измествайки Роджър Федерер. Следващият голям турнир, който отново ще събере елита в тениса започва тази седмица в Маями.