Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е четвъртфиналист в откритото първенство на Австралия, съобщава Topsport.bg.

В един нелек мач той победи Денис Истомин от Узбекистан с 2:6, 7:6 (2), 6:2, 6:1. Българинът започна много неуверено мача, но постепенно изравни играта. В края на втория сет руснакът получи разтежение на бедротото, което практически блокира играта му.

Безапелационен Григор Димитров на осминафинал в Австралия

Безапелационен Григор Димитров на осминафинал в Австралия

Победи силния французин Ришар Гаске

На четвъртфинала в сряда българският №1 ще играе с белгиеца Давид Гофен, който победи по-рано днес Доминик Тийм от Австрия.

Първият сет приличаше на този игран преди четири дена с корееца Хьон Чун. Докато се разбере, че мачът е започнал и представителят на Узбекистан поведе с 1-0 сета.

Той сервираше безупречно, редеше асовете и завършваше при първа възможност. Руснакът направи два пробива и спечели с 6-2.

Във втория сет Гришо започна да се събужда и постепенно изравни играта. Истомин продължаваше да владее перфектно подаването си, но и българинът доминираше когато подаваше.

Закономерно сетът достигна до тайбрейк. В него Димитров направи два мини пробива за 4-1 и пречупи съперника си.

Някъде там мачът се реши, защото представителят на Узбекистан получи разтежение на бедрото и загуби възможността си да се движи пълноценно по корта.

Той извика доктора на корта, но има контузии, които няма как да бъдат лекувани веднага.