Интер спечели шампионската титла в Италия. "Нерадзурите" се измъчиха с вече изпадналия Сиена, но все пак победиха с 1:0 и по този начин триумфираха за пети пореден път в Серия "А".

Мачът на стадион "Артемио Франки" бе изключително нервен. Играчите на Жозе Моуриньо излязоха сякаш пренавити и не успяха да пробият отбраната на "черно-белите" през първата част.

След почивката "нерадзурите" натикаха Сиена в собственото им поле и атаките към вратата на Курчи се заредиха една след друга.

В 53-ата стражът спаси хубав шут на Диего Милито. Малко по-късно обаче нападателят се поправи. Хавиер Санети проби на скорост и пусна към Милито, който с хубав диагонален шут откри - 0:1.

Гостите се хвърлиха да вкарват още едно попадение, но нямаха късмет, а и често прибързваха, което провали не една и две техни добри атаки. И гредата помогна на Сиена четвърт час преди края след далечен шут на Станкович.

Играчите на Сиена пък се опитаха да направят всичко, за да рзвалят празника на Интер и в 85-ата мин. Роси можеше да изравни, но не сполучи.

Така въпреки не особено добрата си игра "нерадзурите" спечелиха и записаха дубъл този сезон в Италия. Сега на Моуриньо и компания им остава само един мач - финала в Шампионската лига на 22 май срещу Байерн.