Националният селекционер на България Лотар Матеус е голям оптимист относно бъдещето на тима. Легендарният германец призна в интервю за официалния сайт на УЕФА, че "трикольорите" могат да се превърнат в сензацията на Евро 2012 г.

Матеус призова, никой да не бърза да отписва България, тъй като тима има реални шансове за класиране на баражите.

"Гледайки класирането в групата, Англия и Черна гора са фаворити. Ние трябва да мислим само за следващия мач. Но не бързайте да отписвате България. Победим ли Швейцария, ще се върнем в играта поне за второто място. Вярвам, че България има шансове да се класира за баражите. Имаме много талантливи и опитни футболисти и смятам, че България може да е сензацията на Евро 2012", сподели Матеус.

Специалистът добави, че в родината ни няма добри футболни съоръжени и младите играчи трябва да учат много. Въпреки това, обаче той бил  открил невероятно добри футболисти в националния ни тим.

"Още от началото бях наясно, че българският футбол не е на нивото, което помня отпреди 15 г. Държавата има проблеми с липсата на футболни съоръжения. Има да се върши и страшно много с младите играчи. В националния отбор обаче намерих фантастични футболисти, големи професионалисти със силен характер. Наистина се наслаждавам на работата с тях, а мисля, че и при тях е така", заяви Лотар Матеус.