Ръководството от Нюкасъл няма да привлича българския национал Димитър Бербатов. Причина за това е високата трансферна сума (15-20 милиона паунда), която ще искат от Манчестър Юнайтед за нападателя.

Шефовете на "свраките" обявиха, че въпреки промоцията за Премиърлийг в клуба няма да се правят скъпи трансфери. Нюкасъл е отбелязал сериозни загуби през последните 2 години, като първият по-грандиозен трансфер се очаква да бъде поне след 3-4 сезона.

"Финансовият ни отчет е ясен - клубът регистрира загуби на стойност 32.5 милиона паунда за сезон 2009-2010 и 37.7 милиона паунда за предходната година. Това означава, че няма да се купуват скъпи играчи докато финансовото положение в клуба не се стабилизира", съобщиха от управата на отбора.

"Играчите, които тази година спечелиха промоция за Висшата лига ще бъдат гръбнака на отбора и през следващия сезон. Нямаме намерение да се разделяме със сегашните футболисти. Нямаме намерения и да правим селекция.

Имаме академия и ще разчитаме на играчи от школата", категорични са от клуба. Това на практика означава, че е невъзможно в отбора да бъде привлечен Димитър Бербатов, каквито информации имаше.

"Свраките" опровергаха и информациите, че Крис Хътън ще бъде заменен от някой по-опитен мениджър. "Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед се казва Крис Хътън. Той има договор с клуба до края на сезон 2010-2011".