България има потенциала и готовността да бъде домакин на различни тенис турнири. За това са категорични държавният глава Румен Радев и президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти. 

Гостът беше придружаван от президента на Българска федерация по тенис и член на борда на ITF Стефан Цветков, съобщиха от президентската администрация.

"Вашето посещение в България е важен знак за подкрепата, която Международната тенис федерация оказва на младите таланти по пътя на тяхното развитие. Ще се радваме повече български младежи да последват успехите на Григор Димитров", посочи по време на разговора президентът Радев.

Като част от партньорството между БФТ и ITF е заложена програма за обмен на спортни и административни кадри в централата на ITF. Включено е сътрудничество по програмата ""Треньорско обучение"".

В нея се провеждат семинари, обучения и курсове за повишаване на категорията по стандартите на Международната тенис федерация. През изминалата година международната централа призна официално треньорската система на БФТ.