Нападателят на българския национален отбор по футбол Валери Божинов е освободен от португалския Спортинг (Лисабон). Информацията бе съобщена от местния вестник „Рекорд".

Според изданието старши-треньорът на отбора Рикардо Са Пинто е съобщил на национала, че няма да разчита на него за следващия сезон 2012/2013 и дори няма да започне подготовка с тима тази вечер.

Португалският всекидневник твърди, че Валери и защитникът Луис Агияр два пъти са нарушили вътрешния правилник, което вбесило Са Пинто. Нападателят е получил пълната свобода от ръководството да си търси нов клуб.

Припомняме, че Валери Божинов премина в Спортинг от италианския Парма за 2,6 млн. евро през миналото лято, когато подписа договор до 30 юни 2016 година. Той обаче не успя да се утвърди на „Жозе Алваладе", а в началото на годината се забърка в скандал и бе отстранен от състава.

През зимата  Божинов беше преотстъпен до края на сезона на Лече, но не успя да помогне на отбора да запази мястото си в Серия „А".

През последните седмици името на Валери Божинов бе спрягано за различни европейски отбори. Освен турски, руски и италиански тим