Европейското първенство по футбол бе открито тази вечер в италианската столица Рим. Събитието се провежда с година закъснение, тъй като бе отменено през 2020 година заради пандемията от коронавирус, предаде Топспорт.бг.

Легендарният тенор Андреа Бочели изпълни на церемонията арията на Пучини - "Nessun Dorma". Тя става популярна сред футболните фенове, след като великият Лучано Павароти я изпълни на Мондиала през 1990 гoдина в Италия.

Виртуалното изпълнение на Боно от U2 също направи незабравима церемонията на "Стадио Олимпико". Той световноизвестният нидерландски DJ - Мартин Гарикс огласиха трибуните с химна на турнира "Ние сме хората" ("We are the people").

УЕФА отложи Европейското първенство по футбол за 2021-а

УЕФА отложи Европейското първенство по футбол за 2021-а

Турнирът трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли в 12 страни в Европа

В 22,00 часа започна първият мач между Италия и Турция.

Мачовете ще се проведат в 11 държави, а отборът-победител ще стане ясен на 11 юли. Стадион "Уембли" в Лондон ще освети лицата на двата тима-финалисти, но само един ще ликува с купата "Анри Делоне".

УЕФА взе решение да разхвърля домакинството в 11 страни в чест на 60-годишнината на турнира и като символ на обединена Европа. От централата обаче уточниха, че това едва ли ще се повтори, защото организацията е доста сложна, още повече във време на пандемия.