Изглежда, че Япония подготвя с голямо желание и старание летните олимпийски игри, но все нещо не върви. Първо бяха отложени заради пандемията, а сега отново коронавирусът застрашава провеждането им.

Токио 2021, Toyota, Олимпийските игри в Япония и изтеглянето на рекламите на компанията

Отказва ли се Toyota от Олимпийските игри в Токио

Какво се случва

Не един и двама добри спортисти ще пропуснат Олимпиадата именно заради COVID-19. Има обаче и такива, които няма да се състезават, но не защото се притесняват за здравето си, защото... са избягали.

Става дума за щангиста Джулиус Секитолеко (Julius Ssekitoleko), който трябваше да представи Уганда в Токио, но след като е пристигнал в страната не може да бъде открит.

Според CNN, Джулиус е оставил бележка, в която обяснява отсъствието си. От написаното става ясно, че той е използвал Олимпиадата, за да се добере до Япония и остане там.

Състезателят по вдигане на тежести твърди, че животът в Уганда е много тежък, затова ще търси щастието си в Страната на изгряващото слънце. Известно е, че Джулиус Секитолеко си е купил билет за влак до Нагоя, което е на около 200 километра от мястото, на което за последно е забелязан.

Серина Уилямс, Олимпийски игри и каква е причината тенисистката да не участва на тях в Токио

Личната причина, която спря Серина от Олимпийските игри

Какви са приоритетите на тенисистката

Щангистът е помолил останалите от делегацията на Уганда в Токио да върнат багажа на съпругата му в Уганда. Странното е, че това не е първият спортист от Уганда, който използва подобно състезание, за да избяга от родината си.

Но в крайна сметка Джулиус е бил намерен от полицията, която се е консултирала с посолството на Уганда относно това къде да предаде щангиста.