НАСА планира екипажът на Dragon Crew Dragon да пристигне на 28 април в една от седемте избрани зони. Това се казва в изявление, публикувано в събота на уебсайта на американската космическа агенция. Астронавтите на НАСА Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и служителката на Японската агенция за космически изследвания Соичи Ногучи трябва да се върнат на Земята с космически кораб, наречен Resilience "Устойчивост".

Космическият кораб трябва да се откачи от Международната космическа станция (МКС) на 28 април в 07:05 ч. източно американско време (15:05 ч. българско време).

Както бе отбелязано в космическия отдел, на Земята с космическия кораб ще бъдат доставени и изследователски материали. Американската космическа агенция възнамерява да излъчва на живо на своя уебсайт.

НАСА извлича кислород от Марс - пръв добив на ресурс от друга планета за използване от хора

НАСА извлича кислород от Марс - пръв добив на ресурс от друга планета за използване от хора

Преобразуването може да проправи пътя за човешки живот на Марс

Припомняме, че вчера космическият кораб Crew Dragon Endeavour на компанията на Илън Мъск SpaceX се скачи с Международната космическа станция, информира "Франс прес".

Мисията Crew-2 включва и първия европеец, Тома Песке от Франция. Заедно с още трима души той пристигна на Станцията.

Endeavour превозва третия екипаж, изпратен на МКС от SpaceX, като част от многомилиардния договор на компанията с НАСА.

Това е и второто пътуване на Endeavour до МКС.

За първи път той летя до там с мисията Demo-2 през май 2020 г., която сложи край на почти десетилетие, в което САЩ зависеха от Русия за пътувания до МКС след края на програмата Space Shuttle (космическите совалки).

НАСА успешно тества малък хеликоптер на Марс

НАСА успешно тества малък хеликоптер на Марс

Одобрена е и подобна мисия на Титан, голямата луна на Сатурн