“Ериксон Телекъмюникейшънс България” е една от трите фирми, наградени за най-висок реализиран ръст в продажбите на комуникационни системи за малкия и средния бизнес.

Отличието беше връчено във френския град Монтрьо на форума “Фирменият бизнес - предимството да си мобилен”. “Ериксон Телекъмюникейшънс България” беше отличена сред 100 други компании, дъщерни фирми или независими дистрибутори на “Ериксон”, съобщиха от фирмата.

Наградата беше получена от инж. Васил Ботушаров, изпълняващ длъжността управител на “Ериксон Телекъмюникейшънс България” и директор “Маркетинг и продажби”.

Ericsson Enterprise покани на семинара 450 от своите най-големи клиенти и партньори от 55 страни, пред които представи новите си продукти и решения в областта на корпоративните комуникации. Сред гостите бяха и представители на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната на Република България – два от най-големите клиенти на “Ериксон Телекъмюникейшънс България”.

Целта на форума беше да се представят и най-новите разработки на “Ериксон”. Акцентът сред продуктите на “Ериксон”, представени в Монтрьо, бяха новата, 12-а версия на комуникационната система за 100 - 30 000 абоната MD 110 Convergence Communications System, по-високата, 6-а версия на системата със среден капацитет BusinessPhone, новият Ericsson Branch Gateway - IP централа с капацитет до 100 абоната за отдалечени офиси, както и решение за център за обслужване на повиквания - Solidus eCare.

Всеки от новите продукти на “Ериксон” е разработен в съответствие с трите основни пазарни тенденции в съвременните телекомуникации - IP конвергенция, мобилност и интеграция на приложенията. За клиентите, които вече използват системите MD 110 и BusinessPhone, “Ериксон” предоставя евтин и бърз ъпгрейд за достигане на пълната функционалност на най-новите решения.