facebookFacebook изгражда екип за създаване на софтуер за персонални компютри (преносими и настолни), става ясно от обява за работа в един от водещите технологични блогове - TechCrunch, съобщи kaldata.com. Социалната мрежа търси кадър за позицията „Software Engineer, Desktop Software".

В описанието на обявата е записано, че екипът за софтуер за персонални компютри във Facebook е нов и че задачата му е да разработва нови продукти, които да направят работата на милиони потребители по-социална.

В описанието пише още, че сред задълженията на новоназначените инженери ще бъдат разработване на софтуер за компютри с Mac и/или Windows, участие в разработването на приложно програмни интерфейси.

Странно е, че Facebook изгражда екип за desktop приложения, преди дори да има приложения за iPad, като се има предвид, че най-сваляното приложения за iPhone е това на Facebook.

Причините за липса на приложение за iPad са посветеността на Facebook на HTML, както и бе пояснено от Цукърбърг, че iPad не е мобилно устройство или поне в смисъла, в който е iPhone.