Фирма John Bryce, част от Matrix Group, която е най-голямата в Израел за обучение в областта на информационните и комуникационни технологии проявява интерес да обучава български безработни, съобщиха от IDG.BG.

Това стана ясно по време на среща на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова с двамата представители на фирмата днес. Те са имали разговори още в Държавната агенция за информационни технологии и комуникации, в Министерство на държавната администрация и административната реформа и в Министерство на образованието и науката.

„Основна цел на посещението в България бе да идентифицираме нуждата от обучението, което предлагаме" - каза по време на разговора с министър Масларова Ави Мегид, собственик и изпълнителен директор на фирма, контролираща софтуерна къща с над 100 IT специалисти.

Според него, сред потенциалните кандидати за обучение по израелското ноу-хау са безработни, студенти, хора, които искат да повишат квалификацията си в областта на комуникациите и информационните технологии и които говорят английски.

Завършилите курса на обучение ще получават международен сертификат и ще могат да се пласират на пазара на труда, в която и да е държава, смятат двамата представители на израелската фирма.