В резултат на атаките стотици компютри са временно неизползваеми докато бъдат премахнати вредоносните кодове, някои от които са rootkits и spyware, съобщават от IDG.BG.

Друга атака, срещу компютри на Бюрото за индустрия и сигурност (BIS) - клон на Търговския департамент, отговарящ за щатския износ на търговски и военни стоки, накара BIS да прекъсне достъпа си до интернет в началото на септември.

От BIS обясняват, че крайната мярка се е наложила след като е станало ясно, че достъпът до интернет сам по себе си е една от най - сериозните пролуки, която много трудно може да бъде напълно и сигурно уплътнена.

Richard Mills, говорител на Търговския департамент, споделя, че от BIS са открили доказателства за атака, целяща да осигури достъп до потребителски акаунти. За момента няма данни, която и да е част от поверителната информация в компютрите на BIS да е била компрометирана.
Това е втората сериозна атака от месец юли насам, насочена срещу Федералното правителство идваща от Китай.

Според данни, предоставени от Британския национален център за координация на сигурността (NISCC), през последната година китайски хакери са атакували повече от 300 правителствени агенции и частни компании в Обединеното кралство.