Българските емигранти са изговорили над 1 000 000 минути със семействата и приятелите си в България в периода юни - август, по време на безплатния тест на услугата БГ номер. Статистиките показват, че държавите с най-много регистрирани БГ номера са САЩ, Канада, Германия, Великобритания, Испания, Франция, Украйна, Руската Федерация и др. В България, в периода на безплатното ползване на услугата, Орбител раздаде най-много БГ номера в София и четирите от най-големите ни икономически центрове - Бургас, Варна, Пловдив и Русе.

С промоцията "Вземи два пъти повече време през септември" всеки, който регистрира и плати БГ номер през месец септември ще получи 2 пъти повече време от това, което е заплатил. Например, за 16 евро за първи БГ номер потребителят ще получава обаждания два месеца вместо един, а за 36 евро - шест месеца вместо три. Ако заплати за една година - ще ползва БГ номер две години, като по този начин месечната цена ще достигне 4 евро.

Отстъпката се базира на нови, по-ниски цени за първи и втори БГ номер спрямо обявените през юни и на новите абонаментни планове за услугата от 1-ви септември. "Допитахме се до потребителите каква цена считат за приемлива и получихме много и аргументирани отговори за понижаване на цените, а също и препоръки за удачните нива. Послушахме потребителите и намалихме цената за месечния абонамент.

Едновременно с това въведохме изключително изгодни абонаменти планове и промоционални пакети, чрез които потребителите получават още по-ниски цени на месец", каза Николай Горчилов, изпълнителен директор на Орбител.