Sony направи интересна презентация на PlayStation 4 - мероприятието продължи два часа, но никой така и не видя конзолата. За самата нея представителите на Sony разказаха малко, затова пък подчертаха, че устройството ще зададе нови стандарти в индустрията на виртуалните развлечения, съобщава PixelMedia.bg.

Ако съдим по обявената информация, хардуерната съставна на PlayStation 4 максимално се доближава до компютър. Конзолата е базирана на 64-битов 8-ядрен процесор AMD Jaguar с x86 архитектура и е снабдена с 8 GB оперативна памет, хард диск с неизвестен капацитет, Blu-ray устройство, Wi-Fi, Bluetooth, портове USB 3.0 и HDMI, както и видеокарта „Radeon от ново поколение“.

По време на презентацията на PlayStation 4 бяха показани няколко игрови проекта. На конзолата ще може да се играе даже Diablo III. Устройството ще бъде комплектовано с геймпад DualShock 4, притежаващ сензорен панел, microUSB порт, жироскоп, Bluetooth, букса за слушалки и специален бутон, позволяващ с едно натискане да се транслира игровият процес в мрежата. Гаймпадът може да работи заедно с устройството PlayStation 4 Eye, снабдено с две камери с функция за разпознаване на лица и микрофон.

Специално приложение позволява да се влиза в PSN с помощта на устройствата с Android и iOS. Освен това, чрез Wi-Fi новата конзола може да се обединява с PlayStation Vita. В този случай портативната конзола може да се използва в качеството на втори екран за някои игри. Дисковете за PlayStation от предишните поколения не могат да се възпроизвеждат на PlayStation 4. Поддръжката на старите игри, както се очакваше, ще се осъществява с помощта на облачната услуга PlayStation Cloud.

PlayStation 4 ще излезе на пазара към края на годината, цената й засега е неизвестна.