Втората ракета на България Димитър Кузманов не можа да продължи добрата серия на родните тенисисти и загуби от холандеца Робин Хаасе с 2-6, 4-6 за 1 час и 13 минути. Мико на моменти беше равностоен, но също така често губеше самочувствие, нещо което Хаасе нямаше как да му прости.

 

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Димитър Кузманов спечели жребия и с подкрепата на публиката в "Арена Армеец" успя да вземе първите си два сервис гейма. Още тогава си пролича, че Хаасе иска бързо да приключи нещата. Високият и слаб холандец сервираше безупречно и не даваше шанс на българина да го притисне.

В петия гейм Хаасе проби. Кузманов успя да навакса изоставане от 0-40. Мико не запази хладнокръвие и сбърка важните точки. Холандецът удари отново за 5-2 след отлични ретури покрай обезверения Кузманов.

Снимка 404797

Източник: LAP.bg

Мико не се предаде и имаше възможност на два пъти да върне едиn един пробивите, след като Хаасе загуби сервиса. Последният осми гейм в частта беше много дълъг с 18 разиграни точки. В края Хаасе се измъкна при четвъртия си сетбол. При 6-2 двамата играха общо 57 минути.

Във втората част Хаасе проби в дълъг гейм за 2-1 и наложи волята си. Кузманов имаше само добри епизодични прояви. Той достигна до една възможност за брейк при 3-4, но холандецът реализира третия мачбол, след като беше повел с 40-0 на собствен сервис.

Снимка 404800

Източник: LAP.bg

Робин Хаасе ще играе в четвъртък срещу един от фаворитите - поставения под №3 руснак Даниил Медведев. Холандецът е редовен участник на Sofia Open, но днешната му победа е едва втора на сингъл. За сметка на това заедно със сънародника си Матве Миделкооп са шампиони на двойки от миналата година.

Всички резултати от турнира на двойки на Sofia Open 2019

Всички резултати от турнира на двойки на Sofia Open 2019

Срещите при дуетите са страхотно шоу за публиката в "Арена Армеец"

За Кузманов остана добрия опит от участие в турнир с най-силните. Той все още няма победа на ниво ATP.

Мачът се игра под вещия поглед на дългогодишната "прима" на българския тенис Цветана Пиронкова.

Снимка 404796

Източник: LAP.bg