Мачът на Григор Димитров довечера отново е втори на корт №2 - "Банк Насионал". Съперник на българина е холандецът Робин Хаасе и началото на срещата е след 21:00 часа.

Колеблив Григор Димитров преодоля Миша Зверев в Монреал

Колеблив Григор Димитров преодоля Миша Зверев в Монреал

Германецът направи четири двойни грешки в гейм, който реши мача

Снощи първият мач между Гаел Монфийс и Кей Нишикори продължи три часа и отпрати двубоя на хасковлията след 22:30 часа. Когато започва с Хаасе, Григор вече ще знае евентуалния си петъчен съперник, защото първи на "Банк Насионал" ще играят Диего Шварцман и Джаред Доналдсън.

Григор има две победи срещу Хаасе от два мача. Двубоите бяха през 2014-а. През януари в  Бризбън успехът дойде след 6-2, 6-3. Два месеца по-късно в Индиън Уелс холандецът спечели цели 7 гейма за - 6-4, 6-3.

Робин Хаасе е №52 в ранглистата на АТП. През февруари в София, той победи Димитър Кузманов - Мико с 6-4, 6-3. След това отпадна след оспорван трисетов мач от Виктор Троицки. Впечатлението, което остави е, че отстъпва значително на българския №1.

Гришо има отличен шанс да играе в събота с Роджър Федерер. За това ще трябва да преодолее Шварцман или Доналдсън. Аржентинецът ни е вече до болка познат и ако Димитров е концетриран Диего няма никакъв шанс. Може би Доналдсън е по-труден. В последния месец е във възход и много вероятно е именно той да застане на пътя на реванша Димитров - Федерер.

Снимка 303314

Източник: GettyImages