Григор Димитров загуби от испанеца Фернандо Вердаско с 6-7(4), 6-4, 3-6 и отпадна след първия си мач на турнира "Мастърс" 1000 в Индиън Уелс. Българинът показа, че настилката на калифорнийския турнир не е подходяща за неговия стил на игра. Следващият му мач ще бъде след две седмици в Маями, където надпреварата е от същата категория.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Фернандо Вердаско 6-7(4), 6-4, 3-6
на живо

Григор Димитров - Фернандо Вердаско: Нов провал в Индиън Уелс

Българският №1 играе трудно играе в калифорнийския "Мастърс" 1000

Димитров сервира традиционно първи и започна по-силно. Той проби за 3-1 и изглеждаше, че контролира нещата. Вердаско се съвзе бързо и веднага върна брейка.

Гришо се виждаше, че не е преодолял проблемите, които го съпътстват в последните седмици и грешеше често. Испанецът беше заложил на силен рискован сервис, което водеше до асове и двойни грешки.

Първият сет се реши в един особен тайбрек. В него сервиращите грешаха. До осмата точка Вердаско имаше едно разиграване, когато подава, а Григор беше загубил и четирите си сервиса. В края испанецът успя да намери подаването си и затвори частта с 7-6(4) за 51 минути.

Снимка 344763

Източник: GettyImages

Гришо не смяташе да се предава и показа тенис от висока класа в началото на втория сет. Българинът много бързо дръпна с 4-0, с което на практика реши частта.

Вердаско върна един брейк, но хасковлията не загуби фокус и за 39 минути изравни сетовете с 6-4. В този период увереността на хасковлията беше на познатото ниво.

В третата част качеството на игра на българския №1 спадна значително. Той бъркаше в повечето дълги разигравания, като често вземаше грешни решения.

Снимка 344761

Източник: GettyImages

Испанският левичар сервираше отлично и печелеше лесно геймовете си. Докато Григор се мъчеше и беше загубил фокус. Добри сервиси го измъкваха до осмия гейм. В него хасковлията направи двойна грешка, с която даде скрит мачбол на Вердаско.

Димитров изглеждаше, че е спечелил ключовото разиграване, но сбърка и допусна фаталния пробив. В последния гейм на мача българинът опита всичко. Но Вердаско първо направи два аса, а след това се възползва от грешките на световния №4. Сетът завърши при резултат 6-3 и продължи 38 минути.

Точките в мача са 90 на 100. Вердаско направи 12 аса и 7 двойни грешки. Димитров реализира само 2 аса и сбърка сервисите си само 3 пъти, но това стана в решителните моменти в края на мача. Разликата  е в спечелените първи сервиси - 78% за испанеца срещу 67% за българина.

Снимка 344762

Източник: GettyImages

Гришо не се е възстановил от загубата си от Малек Джазири в Дубай. Той е загубил увереност и взема грешни решения, когато е притеснен. Прекаленият медиен интерес към него води до загуба на фокус.

Фернандо Вердаско ще играе в понеделник с американеца Тейлър Фриц. Григор Димитров ще съсредоточи подготовката си за турнира в Маями.

Всички резултати от мъжкия Индиън Уелс 2018

Всички резултати от мъжкия Индиън Уелс 2018

Григор Димитров е поставен под №3 и е в горната част на схемата