Сърбите Ненад Зимонич и Виктор Троицки спечелиха титлата на двойки от турнира по тенис Garanti Koza Sofia Open 2017. Те се наложиха на финала над руснаците Михаил Елгин и Андрей Кузнецов с 6-4, 6-4 точно за 1 час игра.

Зимонич и Троицки ще играят утре във финала на двойки

Зимонич и Троицки ще играят утре във финала на двойки

Клижан и Фюрстенберг изпуснаха да затворят мача в два сета

Първи избраха да сервират руснаците Елгин и Кузнецов. Те играха по-концентрирано в началото на първия сет и бързо поведоха с 4-1 и пробив.

Тогава опитният Зимонич, който е бивш №1 в ранглистата на АТП за двойки взе нещата в свои ръце. Сръбската двойка спечели пет поредни гейма и взе първия сет с 6-4 за 28 минути.

Снимка 278145

Източник: LAP.bg

Във втория сет играта беше много интересна и динамична. И двата тандема печелеха подаванията си благодарение на отличен синхрон сервис-мрежа.

В седмия гейм сърбите успяха да поведат с 15-40 и под аплодисментите на публиката направиха решителния пробив за 4-3.

В следващите разигравания руснаците се опитаха да спасят мача. При 4-5 те поведоха с 0-30 при сервис на Виктор Троицки. Сърбинът изпълни превъзходно четири сервиса и подпомогнат на мрежата от Зимонич затвори мача. Вторият сет завърши при резултат 6-4 и се игра 30 минути.

Снимка 278147

Източник: LAP.bg

Мачът беше ръководен от именития бразилски съдия Карлош Бернардеш, който с точните си отсъждания не остави съмнения относно своята компетентност и прецизност.