50% повече туристи от Китай са посетили България за периода януари- август тази година спрямо същия период на 2016 година.

Общият брой на китайските туристи през тази година бил около 19 хиляди, като само за месец август у нас е имало около 2 200 гости от азиатската страна. Това отчете министъра на туризма Николина Ангелкова по време на форума "България и Шанси, Китай - два свята по Пътя на коприната".

Ангелкова се бори за китайски туристи и инвеститори

Ангелкова се бори за китайски туристи и инвеститори

Подчертава, че страната ни е със силен потенциал за инвестиции в туризма и възможности за 5-звездни хотели

Ангелкова отбеляза още, че между двете страни традиционно се наблюдават добри туристически отношения и имало тенденция за ръст при броя на туристите. Тя припомни, че през месец септември в мегаполиса Шанхай беше открит туристически информационен център на страната ни, които промотира възможностите и предимствата на българския туризъм и представя страната ни като дестинация за четири сезона.

На форума министърът на туризма обясни и защо България е и изключително добро място за инвестиции - страната ни е с най-нисък корпоративен данък в ЕС, а увеличението на БВП за последните 5 години изпреварвал средния темп в ЕС.

7% от инвестициите в България са от туризъм

7% от инвестициите в България са от туризъм

Министерството на туризма създава инвестиционна карта