Хотелиерите са против условието гостите им да вечерят в стаите си, заяви Павлин Косев, председател на регионалната организация на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна.

Изискването гостите да се хранят в стаите си едва ли ще продължи само 10 дни. Абсурдно е да работим в такава ситуация каза той.

По Закона на туризма 4-звездните хотели трябва да имат две заведения. Градските хотели обслужват предимно командировани и бизнес гости. 90% от тях са настанени в единични стаи. Те са настанявани сами на масата, което е достатъчно безопасно. Имаме две заведения в хотелския комплекс, ако не се допускат външни хора, какъв е проблемът гостите да се хранят там, запита представител на хотелиерския бранш.

Вече са в сила новите противоепидемични мерки

Вече са в сила новите противоепидемични мерки

Страната е в трети локдаун - от днес до 31 март

В тези малки стаи, които са спални, няма условия гостът да седне на маса, която трябва да има размер, височина, където той да се храни достатъчно комфортно.

Освен недостатъчно добра хигиена е възможно да се предизвика нашествие от насекоми и дори от гризачи, въпреки всички дезинфекции, които правим, каза Косев.

За нас е изключително важно гостът да е в добър комфорт и кондиция. Гостът, който се е нахранил, после трябва да си легне в тази стая, която мирише на манджа, допълни председателят на варненската организация.

Личните лекари скептични, че мерките ще свършат работа

Личните лекари скептични, че мерките ще свършат работа

Джипитата отричат да са абдикирали от ваксинацията