Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите. Вярно, че нашият туризъм се развива в условията на голяма конкуренция със съседите ни от Гърция и Турция, но нашия туристически продукт има своята уникалност. Тук си е нашето място, нашата емоция, тук е прекрасно. Българите са добре дошли на нашето Черноморие. Това заяви в ефира на bTV от к.к. "Слънчев бряг" служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Относно това какви цени да очакваме по родното море тази година, министър Милошев подчерта, че това е въпрос на търговска политика и няма как държавата да се меси или да налага регулация.

Той посочи още, че цената на шезлонга и чадърите са фиксирани според концесионните договори и договорите за наем. Освен българите, ресорният министър посочи, че най-много летовници очакваме от Румъния, Полша, Англия, Чехия, Германия и дори Израел, въпреки конфликта в Близкия изток.

Румен Радев иска усилия от държавата за привличане на туристи с качествени услуги

Румен Радев иска усилия от държавата за привличане на туристи с качествени услуги

Президентът присъства на откриването на летния сезон в Несебър

Министърът призна, че има трудности и една от тях е липсата на медицински специалисти. Според него сегашните концесионери и наематели вече са в заварено положение по старата наредба. "Надявам се да има позитивно решение до края на май, за да продължи сезонът по регулацията за водно-спасителна наредба", допълни Милошев. Особеното е, че затрудненията идват от липса на кадри.

Той обаче открои основният проблем за бранша, който си остава острата липса на кадри. Огромният проблем с кадрите си остава. Това, че пазарът ни има нужда от работници от трети страни, не е каприз, а необходимост, каза Евтим Милошев.

23 сини флага за плажове у нас тази година е признание за чистотата на нашето море. В заключение Евтим Милошев посочи, че водата ни е чиста и апелира да спрем "да си измисляме проблеми, които не съществуват".

България без добър бранд не може да говори за силен летен сезон

България без добър бранд не може да говори за силен летен сезон

Не е постигнат потенциалът на страната ни за целогодишен туризъм