Обявените от министър Ангелкова мерки в подкрепа на туризма са много общи и без никаква конкретика. Създаването на компенсационен фонд за туроператорите е като светлина в тунела, но няма отново яснота и конкретика. Това заяви хотелиерът Евелина Пулева пред bTV.

48% от подалите заявления по програмата 60/40 са от хотелиерския и ресторантьорския бизнес, съобщи по-рано министър Ангелкова. На Европейско ниво се обсъждат и единни правила за поетапното отваряне на границите на европейския съюз

Ангелкова насочва усилия за късен летен сезон със старт от 1 юли

Ангелкова насочва усилия за късен летен сезон със старт от 1 юли

Създават Европейски компенсационен фонд при пътуванията

Министърът на туризма призова българите да изберат родното Черноморие тази година. В Поморие хотелите и ресторантите са още затворени, но хотелиерите започват подготовка за посрещане на туристите.

Прогнозите са, че търсени ще бъдат малките хотели и апартаментните комплекси, които предлагат известна изолираност. На входа на сградата има дезинфектант. Контактите с камериерките се осъществяват чрез бележки на рецепцията.

Апартаментите имат кухни, но ако туристите не искат да готвят, могат да поръчат храна от околните заведения с пластмасови вилици и съдове. 

Потребителите да не бъдат жертва от кризата с туризма, искат от Ангелкова

Потребителите да не бъдат жертва от кризата с туризма, искат от Ангелкова

Министърът обяви, че се надява на късен летен сезон