Най-същественото за всички, които участваме в туризма, е да осигурим един спокоен зимен сезон. Това означава, че трябва да бъдат спазвани всички указания, които са разписани. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова пред БНТ.

По думите ѝ трябва да бъдем готови да сме здрави. Мерките, които се взимат, са безпрецедентни и не касаят само нашата държава. Ситуацията не е никак спокойна, много динамична, но сме готови за зимния сезон, каза Балтова.

Тя призова да се спазват изискванията на здравния протокол, но засега няма изискване за зелен сертификат за влизане в кабинката на ски лифта. Курортите са готови за изкуствен сняг, но Балтова се надява на хубава зима с естествен сняг. Тя се надява да има чуждестранни туристи от Чехия, Полша, Великобритания.

Балтова: Зимният сезон стартира без зелен сертификат

Балтова: Зимният сезон стартира без зелен сертификат

Не се предвиждат хотели за карантинирани

"Ситуацията не е никак спокойна заради новия вариант на COVID-19. Нашите курорти и местата за настаняване очакват много туристи от България. Тази година няма да е същата като миналата, защото хотелите бяха единствените, които не затвориха. Конкуренцията няма да е малка, като се надявам българите да останат лоялни към българските зимни курорти", подчерта Балтова.

Тя увери, че зимните курорти са подготвени.

Стела Балтова счита, че трябва да бъде разгледан изцяло Законът за концесиите.

Стефан Янев обеща на туризма най-добрите мерки за зимния сезон

Стефан Янев обеща на туризма най-добрите мерки за зимния сезон

Той призова да се намери правилен подход за известните вече проблеми