Туристическите резервации вървят в пълна сила. От Института по анализи и оценки в туризма отчитат огромен интерес към пътувания, какъвто не е имало в предходните години.

Румен Драганов очаква около 5 млн. туристи от Германия тази година. Очакванията на туристическия бранш е да намалят спада до 30%. Записванията са в ход, но и всеки може да се откаже от днес за утре, без да има санкция, посочи Драганов в студиото на БНТ.

Няма никаква изненада в това, което се случва - май и юни няма да бъдат чак толкова натоварени, но юли, август и септември ще бъдат натоварени, очаква Драганов. Изоставаме с протокола какво правим с турист или чужденец, който влезе в страната с перфектни документи и вдигне температура, отбеляза той и настоя за хотел за карантинирани.

Сезонът се открива на 1 май, но чистенето на плажовете започва от 1 юни

Сезонът се открива на 1 май, но чистенето на плажовете започва от 1 юни

Мерките за подпомагане на бизнеса като 60/40 и 80/20 изтичат на 31 май

По думите му трябва бързо политическо решение, което, ако не може да го вземе сегашното правителство в оставка от страх, то трябва да го вземе следващото. Какви са тези почивни станции на Министерски съвет, на Народното събрание - пълна глупост.

Отговорът на въпроса не може да бъде мрънкане, а ясен и отговорен план за карантинираните, настоя Драганов.

Русия спира полетите за своите туристи до България

Русия спира полетите за своите туристи до България

В момента българското посолство в Москва не издава визи.

Той посочи, че не са анулирани полетите от Русия за България. Очакваме утрояване на туристите от руския пазар, изтъкна Драганов и допълни, че визи се издават на територията на цялата руска страна. В туристическия бизнес туроператорите губят най-много от чартърните полети.

Засега няма нищо драматично, успокои Румен Драганов.