Туристическият бранш подкрепя протеста на превозвачите. Това се казва в открито писмо от Националният кризисен щаб за спасение на туризма в България, в който членуват Алианса на туристическата индустрия в България (АТИБ) и Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ). Подкрепа изразиха и от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Протестът на превозвачите ще бъде в цялата страна на 28 септември между 10 и 12 часа. В София събитието започне пред храм-паметника "Александър Невски".

Мнението на работещите в туристическия бранш, е че, здравните мерки, налагани на бизнеса трябва задължително да бъдат придружени от ефективни икономически и социални за запазване на служителите и за оцеляване на фирмите. Те са категорични, че прилаганите към настоящият момент икономически мерки са неприложими и неефективни.

Наясно сме, че глобалната здравна криза КОВИД 19 нанесе огромни щети върху икономическия живот в световен мащаб. За нас сега е най-важно да бъдат опазени здравето и живота на хората и на нашите служители, но здравните мерки трябва да са ефективни, като не водят до ликвидиране на отделни сектори от бизнеса.

Ресторантьори за Кацаров: Продължава да чертае разделителни линии в обществото

Ресторантьори за Кацаров: Продължава да чертае разделителни линии в обществото

Те настояват за оставката на служебния здравен министър

От туристическия бранш уверяват, че ще прилагат всички законови действия в защита на своя бизнес. От БХРА призовават и своите членове да подкрепят справедливите искания на протеста на превозвачите под форма, която преценят.

"Неколкократно сме заявявали, че здравните мерки, налагани на бизнеса трябва задължително да бъдат придружени от икономически и социални за запазване на служителите и оцеляване на фирмите", припомнят от БХРА.

Заведенията възмутени, че Кацаров и Балтова пак са министри

Заведенията възмутени, че Кацаров и Балтова пак са министри

"Безпрецедентна арогантност и политическо безхаберие"

Както признават, че обстоятелствата в страната са трудни, така казват и че здравните мерки не трябва да блокират работата на бизнеса и то само на отделни сектори от него, подчертават от БХРА.