До 5 дни туристическият бизнес ще може да изпрати предложения за промяна на Националния план за възстановяване и развитие, така че в стратегическият документ да бъде включен и сектор "Туризъм". За това се разбраха присъстващите на среща за актуализиране на плана в парламента, организирана от депутата от "Има такъв народ" Ивайло Кожухаров.

Представителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Маргарит Цонев заяви, че предложенията на бизнеса, които ще бъдат внесени, трябва да са конкретни и остойностени да са в полза на целия туристически сектор. По негови думи това не е лека задача за толкова кратки срокове.

От своя страна Кожухаров изтъкна, че туризмът е сред приоритетите на "Има такъв народ".

Планът за възстановяване и устойчивост не е скапан, уверява Дончев

Планът за възстановяване и устойчивост не е скапан, уверява Дончев

Той не е чул обидни реплики от колегите си от ГЕРБ

Според него е недопустимо такъв стратегически сектор, допринасящ за между 11 и 13% от икономиката, да не бъде застъпен подобаващо в Националния план за възстановяване и развитие.

Целта на срещата беше туризмът да бъде включен в стратегическия документ с предвидени средства от поне 100 млн. лв.

Припомняме, за втория ден работа 45-то Народно събрание бяха извикали в пленарна зала премиера Бойко Борисов, който да отговаря на въпроси за Плана за възстановяване и устойчивост. Премиерът обаче излезе в отпуска, а на извънредното правителствено заседание заръча на вицепремиера Томислав Дончев да внесе този план и да отговаря на въпросите на депутатите. Изслушването обаче се провали, а депутатите решиха то да се проведе на 21 април, като за този ден отново извикаха Борисов.

Клиентелните проекти в Плана за възстановяване да се ограничат максимално, иска Безлов

Клиентелните проекти в Плана за възстановяване да се ограничат максимално, иска Безлов

Той разчита на по-голям контрол между самите политически сили