Забранява се нарушаването на повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица. Това разпореди областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова, съобщиха от областната управа.

Заповедта е издадена днес. С нея се забранява извършването на действия, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица. Повод за разпоредителните действия са постъпилите в Областна администрация Бургас сигнали от граждани за изграждане на пясъчни диги с тежка техника върху крайбрежната ивица в териториалния обхват на Южното Черноморско крайбрежие.

Глобиха концесионера на плаж "Созопол - централен" заради изграждане на диги

Глобиха концесионера на плаж "Созопол - централен" заради изграждане на диги

Наложена е неустойка в размер на 5%

Възлага се на РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция "Черноморски район" и ОД на МВР-Бургас да извършват проверки и да осъществяват контрол за недопускане на дейности, нарушаващи целостта на плажните ивици.

В случай че се констатира нарушаване на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и Закона за опазване на околната среда нарушителите ще бъдат санкционирани.

За информация на заинтересованите лица заповедта е публикувана на интернет страницата на Областна администрация Бургас, а контролът по изпълнението й ще се осъществява лично от областния управител.

Концесионерът на "Созопол-централен" отрича да се изграждат диги на плажа

Концесионерът на "Созопол-централен" отрича да се изграждат диги на плажа

Извършвали се единствено защитни дейности по метода "контраборд"