По време на предстоящата широкомащабна сухопътна операция в Ивицата Газа израелската армия очаква да навлезе дълбоко в анклава и да залови лидерите на Хамас, съобщи в. "Аарец".

"Ще бъде извършено наземно нахлуване и мисиите ще изискват напредване в сърцето на Газа", казаха топ военни от Тел Авив.

Представители на армията добавиха, че подробностите за операцията все още се обсъждат от военните лидери.

На свой ред влиятелният член на Кнесета Гидеон Саар предложи в интервю за Channel 12 News в събота, че територията на ивицата Газа "трябва да стане по-малка до края на войната".

Той отбеляза, че "необходимо е да се създаде територия, която да бъде класифицирана като зона за сигурност и всеки, който влезе в нея, ще бъде незабавно засечен".

"Трябва да направим края на нашата кампания ясен за всички. Който започне война срещу Израел, губи територия", добави Саар.

"Всички сме готови" от Нетаняху и армията започна да стреля

"Всички сме готови" от Нетаняху и армията започна да стреля

Три часа след края на прозореца за евакуация

По-рано в събота представители на израелската армия заявиха, че се подготвят за широкомащабна кампания в ивицата Газа и "прилагането на голям брой офанзивни планове, които включват, наред с други неща, цялостна и координирана атака от въздуха, морето и земя."

Освен това израелският премиер Бенямин Нетаняху посети база на армията в Южен Израел и обяви приближаването на следващия етап от военната операция срещу Хамас в ивицата Газа.

Преди ден Нетаняху, по време на обръщение към своите съграждани, обеща, че Израел ще "унищожи Хамас, независимо колко време ще отнеме".

"Ние никога няма да забравим или простим ужасните действия на нашите врагове", каза той и добави, че настоящите атаки срещу ивицата Газа са "само началото".

На 7 октомври базираната в Газа радикална шиитска групировка Хамас извърши кървава атака срещу Южен Израел. В отговор Тел Авив започна военна операция срещу Хамас.

ЦРУ предупреждавало за "повишен" риск от атака на Хамас

ЦРУ предупреждавало за "повишен" риск от атака на Хамас

Нови разкрития за напрежението в Близкия изток